We willen graag blijven hockeyen... houd je aan de regels update

Nieuws&Mededelingen 10 September

De kop is er af! 

Afgelopen weekend hebben we weer "voor het echie” mogen hockeyen. De eerste keer met de nieuwe coronaregels een volledig weekend op Huizen. Soms nog wat onwennig, maar over het algemeen ging het prima. Op zondag hebben we gelijk bezoek gekregen van de handhavers van de gemeente en het is duidelijk dat het erg belangrijk is dat we ons en met elkaar aan de afspraken blijven houden. 

Nu de komende thuiswedstrijden ook de allerkleinsten aan de competitie beginnen en het drukker wordt op de club, willen we graag een paar kleine aanpassingen doorvoeren, voornamelijk gericht op het ochtend programma van de zaterdag:

-De wedstrijdleiding op zaterdagochtend (het drukste moment van het weekend) verhuist van het clubhuis naar het toegangshek van het terrein. Daar worden de teams hartelijk ontvangen en verder door verwezen naar de velden.

-Bij het toegangshek zijn in principe de hele dag corona coördinatoren om teams en toeschouwers welkom te heten, te wijzen op het verzoek tot registratie en de regels op Huizen toe te lichten. De corona coördinatoren bij het toegangshek komen van het team dat op dat moment op veld 2 speelt/gaat spelen en worden verzocht een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn om de vorige handhavers af te lossen. In de ochtend wanneer er meerdere jeugdteams op veld 2 spelen kan onderling geregeld worden wie bij het veld handhaaft en wie bij de poort staat.

-Veld 2 wordt qua toeschouwersstroom gescheiden van de rest van de club: de bezoekers en teams worden direct vanuit de ingang linksaf naar het veld verwezen. Wachtende teams kunnen plaatsnemen op het bredere "inloopstuk”. Ook hier geldt voor de toeschouwers: drankjes haal je alleen en voor meerdere toeschouwers tegelijk of bij de koffiekar.

-De toeschouwers wordt verzocht plaats te nemen aan de (vanuit het clubhuis gezien) linkerzijde van de velden. Zo voorkomen we dat het tussen de velden 2-3 en 3-4 te druk wordt.

Voor de corona  coördinatoren op het terrein blijft de belangrijkste taak toe te zien op de 1.5 meter afstand, de looproutes en het betreden en verlaten van het veld: nieuwe teams betreden het veld pas als het oude team het veld heeft verlaten. 

Weinig veranderingen dus, want we doen het met elkaar al hartstikke goed. 

In de komende dagen plaatsen we een lijst met meest gestelde vragen op de website. Heb je vragen check deze lijst dan eerst. Voor specifieke vragen of tips, neem gerust contact met me (Erik Zietse) op. Je kunt me het beste bereiken via whatsapp op 06-43981698. Bellen kan natuurlijk ook.

Tot slot: de meest belangrijke afspraken in vogelvlucht: registreer je als je de club bezoekt https://huizerhc.nl/registratie/Default.asp1 toeschouwer per speler bij thuiswedstrijdenalleen begeleiding + rijouders naar uitwedstrijden en je volgt de regels van de ontvangende club (check hun website). En natuurlijk de landelijke regels:

-als je klachten hebt of ziek bent blijf je thuis

-houd 1.5 meter afstand van elkaar

-was je handen regelmatig 

Samen kunnen we dit en als we goed volhouden kunnen we met elkaar lekker blijven hockeyen.

Met sportieve groet, Erik Zietse, coronamanager namens de Huizer HC