Corona Richtlijnen en FAQ update nav aangescherpte maatregelen 14 oktober 2020

Nieuws&Mededelingen 21 Oktober

Nieuws afbeelding

Beste allemaal,

Het zal niemand zijn ontgaan dat de maatregelen van de overheid verder zijn aangescherpt. Dit heeft ook impact op de Huizer HC. De belangrijkste nieuwe maatregelen die direct invloed hebben op het hockey bij de Huizer HC zijn:

(i)Stopzetten van de competities voor alle teams tot nader orde

(ii)Geen mogelijkheid tot het spelen of trainen in teamverband door senioren teams

(iii)Oefenwedstrijden tussen jeugdteams van dezelfde vereniging zijn toegestaan

(iv)Clubhuizen blijven dicht

(v)Geen publiek en toeschouwers

Voor de wedstrijden en trainingen op de Huizer HC betekent dit dat jeugdteams kunnen blijven trainen volgens de inmiddels bekende regels (let op de kiss en ride voor de jongste jeugd, deze is een voorwaarde om ook met deze teams te kunnen blijven trainen). Oefenwedstrijden tussen jeugdteams van dezelfde vereniging zijn toegestaan. Hier wordt op de Huizer HC ook actief gebruik van gemaakt.Let op: bij oefenwedstrijden mogen teams maximaal 30 minuten vooraf op de club verzamelen.

Seniorenteams kunnen helaas niet meer als team trainen. Trainingen onder zeer strikte voorwaarden (max 4 spelers op een ┬╝ veld, coroncoordinator aanwezig, steeds zelfde groepje, etc.) zijn op dit moment niet of slechts in heel specifieke gevallen mogelijk. Senioren die op enige wijze willen trainen moeten daarom vooraf contact opnemen met Erik Zietse om de voorwaarden af te stemmen en samen te bepalen of trainen mogelijk is. Over enkele weken worden de maatregelen van de overheid geevalueerd en in dit verband zijn verschillende sportbonden in overleg met de overheid om te onderzoeken of trainingen in de buitenlucht wellicht mogelijk zouden moeten zijn.

Algemene leidraad bij alle trainingen en oefenwedstrijden van de jeugd is dat enkel de mensen aanwezig zijn die echt noodzakelijk zijn voor het doorgaan van de training of wedstrijd. Dit betreft trainers, officials, corona-co├Ârdinatoren en (evt) managers van de teams.

Kijk in de geupdate FAQ (in de bijlage) voor antwoord op eventuele andere vragen die je hebt. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met me op.

Met vriendelijke groet,


Erik Zietse

0643981698

 

Bijlage