Procedures afgelastingen
 
15-9-2017  | 
Een onstuimige en herfstachtige start van de competitie. Dit leidde dat afgelopen zaterdag tot een aantal afgelastingen: 21 wedstrijden bij de Jongste Jeugd en 12 wedstrijden bij de Jeugd. De jeugdwedstrijden komen terug op inhaaldatum 14 oktober. De jongste jeugd speelt op 14 oktober de return van ronde 1, dus de wedstrijden van afgelopen zaterdag hoeven niet ingehaald te worden.
Om iedereen weer even op de hoogte te brengen wat er gedaan moet worden in geval van een afgelasting: 
Afgelastingen komen voor in twee situaties:
1. Centrale afgelasting door KNHB
Afgelasten van alle wedstrijden kan alleen geschieden in verband met de weersgesteldheid en/of de daaruit voortvloeiende terreingesteldheid. Een algehele afgelasting wordt normaliter uiterlijk op donderdag voorafgaande aan het weekend gecommuniceerd.

2. Afgelasting door vereniging
Ook een vereniging kan wedstrijden afgelasten. Dit kan alleen door een wedstrijdsecretaris gebeuren.
  • Heeft een team te weinig spelers beschikbaar dan moet het team direct contact opnemen met de wedstrijdsecretaris. Zie ‘Procedure geen team beschikbaar’ voor meer informatie als onverhoopt geen team beschikbaar is. (Niet spelen, wegens onvoldoende spelers beschikbaar, wordt gezien als niet opkomen en als zodanig behandeld).
  • In geval van (lokale) weersomstandigheden of andere calamiteiten neemt de wedstrijdsecretaris van de betreffende vereniging contact op met de wedstrijdsecretaris van de andere vereniging. Contact tussen twee teams is dus niet voldoende en de wedstrijdsecretaris moet altijd geïnformeerd worden. Het niet de bedoeling is dat teams zelf bellen met (een wedstrijdsecretaris van) de club waar gespeeld moet worden!! Telefonisch contact alleen tussen wedstrijdsecretarissen onderling.
Hierbij de link naar de procedure afgelastingen voor wie het in detail wil nalezen; https://www.knhb.nl/app/uploads/2017/08/Procedure-afgelastingen.pdf
Iedereen alvast een goed weekend toegewenst, en alle teams weer veel sportiviteit (en weinig nattigheid en storm) op de velden.

terug naar vorige scherm
Handige links


Vandaag jarig
Maud Twisker
Jaap van der Wal
Clubcompetitie
Seizoen
# Team RP P W DP
1 JC1 5,273 58 11 60
2 HJ2 4,900 49 10 68
3 JC3 4,636 51 11 51
4 HVC 4,417 53 12 43
5 MC6 4,091 45 11 43
Gehele clubcompetitie