BardienstenVoor instructies hoe je in moet loggen en een bardienst inplant klik
HIER.


De Huizer Hockey Club is een familieclub. Samen houden we de club draaiende. We rijden, fluiten, coachen, geven training… En dit is slechts een greep uit alle activiteiten waardoor hockey voor onze kinderen en onszelf mogelijk is. Dit geldt ook voor bardiensten. Door er met elkaar de schouders onder te zetten, maken we het clubhuis met daarin de bar tot een florerend middelpunt waar iedereen gedurende het seizoen terecht kan voor een drankje en hapje.

In de afgelopen seizoenen hebben we al gewerkt met het zelf inplannen van verplichte bardiensten voor alle leden (dus ook bestuur, trainers, coaches, commissieleden en al die andere vrijwilligers). Doordat dit ook mogelijk is via de HuizerHC App, kun je dit snel even regelen.

Nog even ter herinnering, in 2015 is besloten om bardiensten verplicht te stellen voor ieder gezin van een jeugdlid (A t/m F-jeugd
), ongeacht je inzet voor de club. Ook dus voor de familie van de voorzitter, de fluitende ouder, de traininggevende ouder, de coaches, de manager, de mensen die in een commissie zitten etc. en ook mensen die al verschillende taken uitvoeren…

Ieder gezin van een jeugdlid draait gedurende het seizoen 1 bardienst van maximaal 3,5 uur, meestal korter. Diensten van leden onder de 18 jaar worden door ouders/ verzorgers gedaan.
Ook al zijn er meerdere kinderen in een gezin lid, er hoeft toch maar 1 bardienst gedraaid te worden.


Wat houdt een bardienst in?
Als je bardienst hebt dan neem je deel aan het actief verkopen van ons barassortiment. Je draait nooit een bardienst alleen. Meestal doe je dat samen met andere ouders maar altijd onder leiding van een barverantwoordelijke die aanwezig zal zijn. Ook het bemannen van de wedstrijdtafel kan op de zaterdagochtend deel uitmaken van de bardienst. Instructies krijg je ter plekke. Verder kan de barverantwoordelijke je vragen hand- en spandiensten te verlenen zowel in als buiten het clubhuis.

Er zijn ook instructie kaarten aanwezig met foto’s en tekst over hoe de kassa’s werken, de koffie machines e.d. Wil je vast een kijkje nemen om je voor te bereiden als bijv. barmedewerker of voor de wedstrijdtafel klik dan
(HIER)

Voor de zondagmiddagen is het gewenst om mensen te hebben die al ervaring hebben met het draaien van bardiensten of in de horeca en dus ook een biertje kunnen tappen (18+ uiteraard!)

Plan jezelf in!
Duidelijke visuele instructies vind je in de Handleiding "inplannen bardiensten" (HIER).


Vraag &Antwoord:

Ik heb per ongeluk de verkeerde dag/tijd ingevoerd en kan niet meer wijzigen
Het systeem laat wijzigen helaas niet toe. Stuur een mail naar [email protected] met de juiste tijd/datum en wij zullen de wijziging doorvoeren indien dit in de planning mogelijk is.

Wanneer kan ik mezelf aanmelden voor een bardienst?
Met een aparte mailing zal bekend gemaakt worden in welke periode je je bardienst kunt gaan inplannen voor het gehele nieuwe hockeyjaar. Het online barplanningssyteem is beperkt geopend. Deze is dit hockeyjaar open vanaf donderdag 3 augustus t/m zondag 3 september.
Na deze periode worden de openstaande plekken door de barbezettingscommissie gevuld met leden die zichzelf niet hebben ingepland. Niet tijding inplannen betekend dat je dus het risico loopt om ingepland te worden op een datum/tijd die jou niet goed uitkomt.

Krijg ik nog een herinnering?
Je krijgt ongeveer een week voor je ingeplande bardienst een herinnering toegestuurd per e- mail. Het is van belang dat je per mail bereikbaar bent. Check dus via de site of je e-mailadres of dat van je kind in ‘Mijn HuizerHC’ (inloggen) nog klopt. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je bardienst. Het niet ontvangen van een reminder ontslaat je niet van de verplichting je bardienst te draaien. Denk bij vervanging aan het zelf doorsturen van de reminder. De bardiensten zijn ook zonder in te loggen zichtbaar op de site onder ‘SCHEMA’S / Barbezetting’.

Wat als ik mijn bardienst niet kan draaien?
Je hebt je ingeschreven voor een bardienst maar kan je dienst eenvoudigweg niet draaien. Dan zijn er een paar mogelijkheden:

Ruilen
Het ruilen van een dienst is je eigen verantwoordelijkheid. De bar en de barbezettingscommissie houden zich hier niet mee bezig. Neemt een bevriende familie jouw dienst over, dan neem jij de dienst van de vrienden over. Of zij nemen het over als een vriendendienst. Zorg wel dat bij aanvang van de dienst duidelijk doorgegeven wordt dat er een ruiling heeft plaatsgevonden en met wie dat is/ was.

Iemand anders jouw bardienst laten doen
Neemt een ander jouw bardienst waar dan hoef je dat niet vooraf aan ons door te geven omdat wij dat niet kunnen registreren. Zorg wel dat hij/zij bij aanvang van de dienst duidelijk jouw naam doorgeeft. Anders loop je namelijk het risico dat wij jou een extra contributie (á €75) wegens niet verschijnen opleggen.

Afkopen
De bardiensten zijn ook bedoeld om zoveel mogelijk mensen actief bij de club te betrekken. Hoewel wij dit niet toejuichen is het mogelijk jouw dienst af te kopen voor een bedrag van €40 per dienst. Laat dat dan uiterlijk 3 september aan ons weten door een email te sturen naar [email protected].

Na deze datum is het niet meer mogelijk om bardiensten af te kopen.


Wat moet ik doen bij ziekte?
Ben je ziek, zorg dan s.v.p. zelf voor vervanging en vraag diegene bij aanvang van de dienst duidelijk jouw naam door te geven. Anders loop je namelijk het risico dat wij jou een extra contributie als een boete van €75 opleggen wegens niet verschijnen.

Wat gebeurt er als ik niet verschijn op mijn dienst?
Wie staat ingedeeld is verplicht de bardienst te draaien (of voor een vervanger te zorgen). Als je niet komt opdagen dan laat je ons helaas geen andere mogelijkheid om een extra contributie als een boete te innen á €75, die zal worden geïncasseerd via automatische incasso of een factuur.

Wat moet ik doen als ik (last minute) verhinderd ben?
Je bent zelf verantwoordelijk voor vervanging. Bij niet verschijnen zal er automatisch een trigger volgen voor het heffen van de extra contributie.

Je kunt mailen naar [email protected], maar helaas hebben we meestal geen oplossing op korte termijn voor je en het ontslaat je niet van je verplichting om de bardienst te draaien.