Wethouder Verhage opent op feestelijke wijze het vernieuwde hoofdveld tijdens Hockeybrouwerij Familietoernooi!

Nieuws&Mededelingen 12 Mei

Nieuws afbeelding

Wethouder Verhage opent op feestelijke wijze het vernieuwde hoofdveld tijdens het Hockeybrouwerij Familietoernooi!

Wethouder Verhage heeft op Hemelvaartsdag op feestelijke wijze het vernieuwde hoofdveld geopend in het bijzijn van alle aanwezige kinderen, ouders, grootouders, vrienden van de club, spelers en supporters en alle deelnemers van het afgelopen Hockeybrouwerij Familietoernooi.

Voorzitter van de Huizer Hockeyclub Jankees Corts heette Wethouder Verhage (Sociaal Domein Jeugd), Liesbeth Schoppen (Beleidsadviseur / projectleider maatschappelijk vastgoed) en Frans Elbers (Opzichter Openbare Werken) van harte welkom en bedankte hen voor hun aanwezigheid op deze belangrijke dag voor de club. Het hoofdveld van de club is 13 jaar intensief bespeeld; elke dag in het seizoen, 40 weken per jaar, gemiddeld zeven uur per dag. Dat de toplaag aan vervanging toe was, is dan ook niet zo vreemd. Nu de Huizer Hockeyclub sinds dit seizoen bovendien hoofdklasse speelt en daarmee op nationale tv te zien, was het pure noodzaak. Huizen is nu gastheer van ’s lands twaalf(!) best spelende topclubs.

Wethouder Verhage kreeg vervolgens het woord en belichtte en roemde kort het belang van een hechte club als de Huizer Hockeyclub in een gemeenschap als Huizen. Velen hebben hun weg er reeds naar gevonden en voelen zich er thuis en gebonden, nieuwe generaties stonden toepasselijk recht voor haar neus klaar! Samen met een tiental jongste jeugdleden telde zij af tot de feestelijke opening ervan, waarna een regen van confettislierten op de aanwezigen neerdaalden.

Direct aansluitend hadden Jongens B1 van de club de primeur op het nieuwe veld tegen opponent Alphen aan den Rijn. Zij speelden een bloedstollende wedstrijd, waarin zij zichzelf van een 3-1 achterstand naar een 4-3 overwinning opboksten. De overwinnende goal viel ook nog eens in de allerlaatste minuut! Voor de vele toeschouwers, supporters en toernooideelnemers een echt sportspektakel.

De rest van de dag stond in het teken van het compleet volgeboekte Hockeybrouwerij Familietoernooi, waarin jong tot oud elkaar uitdaagden in korte wedstrijdjes, culinair tot in de puntjes verzorgd, compleet muzikaal omlijst en vol overige activiteiten voor alle aanwezigen. Met dit toernooi wil de club haar familiekarakter benadrukken en op sportieve wijze uitdragen. De organisatie en hoofdsponsor kijken terug op een zeer geslaagd evenement voor jong tot oud.

Op de foto v.l.n.r.: Jankees Corts, voorzitter Huizer Hockeyclub, Wethouder Marianne Verhage, Liesbeth Schoppen en Frans Elbers.

Foto credit: Ottomar Kruseman