Speciale aanvoerdersband verkrijgbaar t.b.v Nationale Coming Out Dag

Nieuws&Mededelingen 9 Oktober

Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van de standaardteams in het weekend van 13 en 14 oktober de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen. Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt. Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te
praten.


Regenboogband #AllTogetherChallenge
Via www.regenboogband.nl is een gratis regenboogband aan te vragen zolang de voorraad strekt. Ook als je geen aanvoerder bent. Iedereen die de boodschap steunt is in onze ogen een aanvoerder! Hockeyers kunnen hun regenboogbandfoto delen op Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge om te laten zien dat zij de actie steunen!


Toolkit "Hockey voor iedereen”
Inclusiviteit en homoacceptatie staat al jaren hoog op de agenda bij de KNHB. Hier zijn diverse
zichtbare acties uit voortgevloeid. Zo is de KNHB partner van de Alliantie Gelijke Spelen en voer de KNHB in 2017 mee met een eigen boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De bond heeft de campagne: "Hockey voor iedereen” gelanceerd waarbij verenigingen gebruik kunnen maken van een toolkit met promotiematerialen en praktische informatie. Klik hier voor meer informatie (indien de link niet werkt, kopieer deze link in je browser: 
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/alles-over-de-campagne-hockey-voor-iedereen)


Vorig jaar hebben de aanvoerders van alle Hoofdklasse verenigingen deze
regenboogaanvoerdersband gedragen. Dit was zo’n succes dat we dit jaar de oproep doen dat alle aanvoerders van Dames 1 en Heren 1 in de regenboogkleuren spelen. Zo steunen we gezamenlijk alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit bespreekbaar moet zijn. 


Blankenstein
De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen.


Workshop
Hoe zorg je ervoor dat iedereen op jouw vereniging plezier heeft in hockey en zichzelf kan zijn ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat hockey inderdaad een sport voor iedereen wordt én blijft? Het antwoord is: "maak het onderwerp bespreekbaar en begin bij jezelf”. De John Blankenstein Foundation (JBF) verzorgt gratis workshops op verenigingen om bijvoorbeeld met een jeugdteam of groepje trainers/coaches
over het onderwerp te praten. Klik hier voor meer informatie.


All Together Challenge
De All Together Challenge is de uitdaging waarin sporters de bal zo lang mogelijk hooghouden, bij voorkeur staand in een cirkel met elkaars hand vast. Verenigingen worden uitgedaagd deze challenge met hun (jeugd)teams aan te gaan, het met een camera of mobiel te filmen en vervolgens op social media te publiceren met gebruik van #alltogetherchallenge.
Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey voor iedereen!!

Ambassadeurs Sportiviteit & Respect KNHB