SPEELGERECHTIGDHEID VELDHOCKEY | Junioren 2019/2020

Junioren 16 September

Nieuws afbeelding

De veldcompetitie seizoen 2019/2020 is gestart en is alweer enkele speelrondes verder. Daarmee hebben teams en hun begeleiding weer te maken met uitval door afwezigheid, blessures en andere redenen. Kortom er wordt gezocht naar invallers. Wat wel en niet mag is opgenomen in het Bondsreglement van de KNHB, teneinde onsportief gedrag te voorkomen.

Het document Speelgerechtigdheid Veldhockey | Regels junioren seizoen 2019-2020 kan onderaan het artikel als bijlage worden gedownload. Hierin staat aangegeven wie er wel en wie er niet mag invallen. De leeftijdscategorie en competitieklasse zijn daarbij van belang. Op de website kan een overzicht van de diverse teams en bijbehorende klasse worden opgevraagd: overzicht teams/competitieklasse

De Huizer Hockey Club staat voor fairplay en houdt zich graag aan de regels. Wij gaan ervan uit dat anderen dat ook doen, zodat we kunnen spreken van wederzijds respect.

Het zich niet houden aan de invalregels kan leiden tot (een combinatie van) straffen:
- 3 punten in mindering
- overspelen van de betreffende wedstrijd
- geldboete KNHB (deze kan behoorlijk oplopen en wordt niet door de club vergoed!)
- uitsluiting competitie

Invallers regelen
Het vragen van invallers wordt door de teambegeleiding onderling gedaan. Het is niet de bedoeling spelers rechtstreeks te benaderen. Er mag een voorkeur worden opgegeven, maar de coach of manager van het team dat de invaller levert, bepaalt wie. Zij hebben immers inzicht over de situatie binnen het eigen team.

Bijlage