VERSOEPELING CORONAMAATREGELEN JEUGD

Junioren 30 Mei

Nieuws afbeelding

Alle jeugd tot en met 18 jaar mag vanaf 1 juni weer met contact trainen. Dat heeft de KNHB besloten nadat het ministerie van VWS recent de regels voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar heeft versoepeld. Zij hoeven vanaf 1 juni niet langer 1,5 meter afstand te houden tijdens trainingen. Ook is het aantal jeugdleden per hockeyveld niet meer gelimiteerd.

De regels zijn hierdoor voor alle jeugdleden gelijk getrokken. De KNHB benadrukt dat het nog altijd niet is toegestaan om wedstrijden of interne toernooien te houden. Dus ook geen onderlinge oefenwedstrijden! Kinderen tot 18 jaar mogen wel onderling tegen elkaar spelen, maar alleen als onderdeel van de training (dus: niet een uur lang, geen scheidsrechters, managers, coaches!).

Tijdens de trainingen gelden nog wel de regels van het hockeyprotocol (zie elders op website/in hockeyapp), zoals het niet met de hand aanraken van het materiaal, zijn ouders niet welkom op de club en blijft het clubhuis zeker tot 1 juli gesloten.

Voor seniorenleden, vanaf 19 jaar, blijft de 1,5 meter regel ook na 1 juni van kracht. Dat geldt zowel voor spelers tijdens trainingen als voor de begeleiding van de jeugd. Tijdens trainingen van senioren mogen bovendien maximaal twintig personen (inclusief begeleiding) op het veld staan.


Bron: hockey.nl

Reacties

img

Julia Kos

30-5-2020 @ 13:39:36 |Betekend dit dat de kinderen ook dvaker weer vaker dan 1 keer per week

img

Julia Kos

30-5-2020 @ 13:39:47 |Mogen gaan trainen

img

Robert de Bie

30-5-2020 @ 13:41:03 |Nee Juul, we houden het op 1x. Woensdag de laatste

Reageer op het nieuws