Nieuwe corona maatregelen: update 7 oktober 2020

Nieuws&Mededelingen 1 Oktober

Nieuws afbeelding

== update van de FAQ's ===

https://huizerhc.nl/site/default.asp?option=2500#

====================

Naar aanleiding van de recente maatregelen van het kabinet hebben we ook de regels op de HuizerHC aangescherpt. Hierbij volgen we de richtlijnen van de overheid, de KNHB en NOC-NSF. De belangrijkste wijzigingen zijn:

-Het clubhuis is gesloten.

-We blijven ons natuurlijk wel middels de QR-code registeren!

https://huizerhc.nl/registratie/Default.asp.

-Er zijn geen toeschouwers toegestaan bij trainingen of wedstrijden op geen enkele club, dus ook niet op de Huizer HC.

Een uitzondering geldt hier voor de benodigde rijouders die naar uitwedstrijden rijden, voor de jeugdteams die op zaterdag spelen en de jong-seniorenteams waar niet voldoende spelers met een rijbewijs voorhanden zijn. De rij-ouders mogen wel op de betreffende club aanwezig zijn, daarbij op 1,5 meter afstand. Aanbeveling is: maximaal 3 spelers per auto, draag een mondkapjeen ga met maximaal 6 auto’s naar uitwedstrijden. Dit vragen wij ook van onze gast-teams.

-Op de woensdag, de vrijdag en de zaterdagochtend is er een "kiss en ride” voor de jongste jeugdteams: spelers worden door de ouders afgezet bij de ingang van het terrein en daar door de corona coördinatoren verder de club op begeleid. Spelers worden na de training of wedstrijd door de ouders ook bij de ingang van het terrein weer opgehaald.

-We handhaven 2 corona coördinatoren op de zaterdag per thuis spelend team. Rol van de corona coördinatoren:

oBegeleiden van de teams die bij HHC komen spelen: netjes ontvangen bij het hek, begeleiden naar juiste veld en na de wedstrijd zo snel mogelijk de club verlaten via de aangegeven looproutes

oZorgdragen dat er verder niemand het terrein op komt waarvoor dat niet is toegestaan

o1,5 m afstand handhave voor wie wel op het terrein is

oAltijd lichtgevend hesje aan (zelf mee brengen)

-Na de training/wedstrijd wordt hetterrein zo spoedig mogelijk verlaten. Er is geen limonade meer voor de jongste jeugd na afloop van de wedstrijd.

-Voor clubscheidsrechter geldt ook: kom niet te vroeg, 15 min voor start wedstrijd en verlaat het terrein na afloop van de wedstrijd.

Tevens hebben we helaas moeten besluiten een aantal reeds geplande activiteiten uit te stellen/af te gelasten. Dit geldt onder andere voor het scheidsrechter examen, de hockeyschool, het hockeykamp in de herfstvakantie en de trainers borrel op 24 oktober.

Deze maatregelen gelden voorlopig voor de door de overheid voorgeschreven termijn van 3 weken. Via de website en de FAQ zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Deze zullen vandaag geupdate worden. Houd dit dus in de gaten.

Ook nu geldt weer: het zijn geen leuke maatregelen, maar we kunnen tenminste nog samen hockeyen. Geniet daarvan, houd je aan de regels en dan kunnen we dit hopelijk ook blijven doen.

Met vriendelijke groet,

Namens Erik en het bestuur