Corona update 19 november 2020

Nieuws&Mededelingen 18 November

Nieuws afbeelding

Landelijke maatregelen per donderdag 19 november

 

Op 17 november kondigden minister-president Rutte en minister De Jonge tijdens de persconferentie aan dat de strengere maatregelen van 4 november per donderdag 19 november niet meer gelden. Wel gelden alle maatregelen zoals die op 14 oktober zijn ingegaan.

 

Dat betekent voor de sport vooral dat senioren vanaf donderdag 19 november weer in groepjes van 4 en met 1,5 meter afstand mogen trainen. Voor de jeugd verandert er niets.

 

 

Voor onze club gelden de volgende regels

Per 19 november zijn de volgende maatregelen van toepassing:

 

  1. De competities zijn voor alle teams tot nader orde gestopt
  2. Geen mogelijkheid tot het spelen of trainen in teamverband door senioren teams

 

Senioren teams kunnen niet als team trainen. Trainingen onder de voorwaarden conform KNHB regels (max 4 spelers op een ¼ veld, 1,5 me afstand van elkaar, elke week steeds hetzelfde zelfde groepje, herkenbaar met hesjes etc.) is wel mogelijk. Het is de verantwoordelijkheid van deze teams om de regels goed na te leven.

Senioren die op enige wijze willen trainen moeten daarom vooraf contact opnemen met de voorzitter Rainier Vrolijks om de voorwaarden af te stemmen en samen te bepalen of trainen mogelijk is. Daarnaast bij Robert de Bie (doordeweeks) en Gert Jan Thierry (in het weekend) de beschikbaarheid van de velden checken, aangezien er door het programma "Huizen gaat lekker door” enkele wijzigingen in het trainingsschema zijn doorgevoerd.

 

  1. Oefenwedstrijden tussen jeugdteams van dezelfde vereniging zijn toegestaan
  2. Clubhuizen blijven dicht
  3. Geen publiek en toeschouwers
  4. Handhaven op enkel voor de wedstrijden en trainingen noodzakelijke mensen op het terrein

 

Wat te doen bij een positieve corona test uitslag?

In geval van een positieve test in een team, zal de GGD een bron- en contactonderzoek doen en zal je vertellen welke regels voor jou en je team gelden.

 

In het algemeen ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten” omdat hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon zijn. Deze spelers mogen normaal gesproken blijven deelnemen aan de trainingen/wedstrijden, maar moeten hun eigen gezondheidssituatie goed in de gaten houden en dus thuis blijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

 

Wees verstandig in dit verband: ben je meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler geweest, dan geldt het advies contact met de GGD op te nemen en de instructies op te volgen.

 

In geval van een vastgestelde besmetting, informeer je trainer/coach en de secretaris ([email protected], of via een What's app bericht: Debra Luttmer, 0630808604). Vanzelfsprekend wordt een melding vertrouwelijk behandeld.

 

Mochten er vragen, tips of opmerkingen zijn, dan kan dit in eerste instantie via de lijn coördinatoren. Mocht dit niet voldoende zijn, dan is de corona-manager, Rainier Vrolijks, aanspreekpunt.


Voor de volledigheidheid is een update van de FAQ's toegevoegd.

Bijlage