GJK 2022 voor alle jeugdteams!

Nieuws&Mededelingen 23 Juni

Nieuws afbeelding

Het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK)

Op 27 augustus staat het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK)op de agenda! Samen openen we het nieuwe hockeyseizoen met veel aandacht voor sportiviteit & respect. Een mooi event waar je met jouw nieuwe team de eerste wedstrijden kunt spelen.

Voor wie?
Voor alle A t/m D teams van Gooische, HMHC, Huizen, Laren, Naarden en Spandersbosch. Een mooie burenstrijd tussen alle Gooise clubs dus. Alle teams zijn automatisch ingeschreven voor het GJK.

Wat is het GJK?
Het GJK is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de nadruk ligt op sportief en respectvol gedrag van alle jeugdleden, coaches en toeschouwers langs de lijn. Het GJK is een initiatief van de 6 hockeyclubs uit het Gooi en wordt gezamenlijk georganiseerd. Het GJK is zelfs het grootste 1 daagse hockeytoernooi van de wereld! Dit jaar doen bijna 300 teams mee.

Welke prijzen kunnen we winnen?
Het GJK kent twee prijzen: Goois Jeugdhockey Kampioen en de Fair Play Award. Goois Jeugdhockey Kampioenwordt de club die het beste scoort op wedstrijdpunten en sportiviteitspunten. Als team kan je Fair Play punten verzamelen door respectvol en sportief gedrag te laten zien. Bij ongewenst gedrag worden uiteraard punten afgetrokken.En er wordt niet alleen gekeken naar de spelers, maar ook naar de begeleiding en supporters langs de lijn.
Aan het einde van de dag tellen we de wedstrijdpunten én sportiviteitspunten van álle teams bij elkaar op en delen die door het aantal gespeelde wedstrijden. Dus of je nu speelt in JD2, MB4 of MA1: alle scores van een club tellen mee. De club met het hoogste gemiddelde mag zich het hele seizoen Goois Jeugdhockey Kampioen noemen.
Vorig jaar won HMHC het GJK op wedstrijdpunten en Huizen de Fair Play Award. Wij zijn benieuwd welke clubs dit jaar kampioen worden!

We Are Fair Play
In 2011 is de "Hansie Forever Foundation” opgericht door de familie Meijer. Dit als commitment aan hun verongelukte zoon Hans, voor wie sportiviteit en eerlijkheid altijd erg belangrijk was. Met het uitdragen van het gedachtegoed "We Are Fair Play” willen zij sportief en respectvol gedrag bevorderen op en naast het veld. De stichting werkt al jaren samen met de organisatie van het GJK. Samen met de Fair Play Coaches (die 27-8 op de clubs aanwezig zijn) bepaalt WAFP aan welke club de "Fair Play Award” dit jaar zal worden toegekend.
Op
www.wearefairplay.com kun je meer info vinden.

Wie speelt waar en wanneer?
Elke vereniging ontvangt één leeftijdscategorie:

Hilversum

Categorie MA & JA

Naarden

Categorie MB & JB

Gooische

Categorie MC

Huizen

Categorie JC

Spabo

Categorie MD

Laren

Categorie JD


Het volledige wedstrijdschema zal rond 17 augustus bekend zijn via de HHC-app.

Fijne vakantie allemaal en tot 27 augustus!

Nadine, Laura, Els, Anne-Linde en Serena (GJK Huizen)