Word jij ook scheidsrechter? Hier lees je alles over de (online) scheidsrechtercursus en het examen.

Scheidsrechters 3 September

Nieuws afbeelding

Het seizoen is weer begonnen, de eerste officiële wedstrijden zijn vandaag gespeeld en het beloofd een mooi seizoen te worden!

Voor een mooie hockeybeleving is het natuurlijk fijn als je in het veld ook de juiste begeleiding krijgt. Voor de jongste jeugd is dat nog echt een soort coachen en aanleren van de juiste spelregels, waarbij plezier en leren hand in hand gaat. Vanaf de J/M onder 12 (D-jeugd) wordt het al echt een beetje serieus. De beleving blijft echter hetzelfde, een mooie hockeybeleving volgens de regels en in een veilige omgeving.

De Huizer HC ondersteunt graag de ouders en jeugd die hun scheidsrechterkaart willen halen. Vanaf de J/M onder 16 (B-jeugd) is het zelfs verplicht om je kaart te halen vanuit de KNHB.

Om als ouder je CS kaart te halen kun je je aanmelden bij de ledenadministratie om als niet spelend lid een bondsnummer te krijgen (naam volledig – geboortedatum – adres - contact gegevens, o.v.v. CS aanmelding). Ben je al lid, dan kun je je direct al aanmelden voor de scheidsrechtercursus (zie hieronder).

Met je naam en je team (van je kind) meld je je via de mail aan bij onze scheidsrechterscommissie. Zij vragen bij de KNHB een toegangscode voor een online cursus en een examen aan, waar we tot nu toe 2 dagen voor hebben gereserveerd: maandag 3 oktober en dinsdag 1 november. Je link voor het examen is op 1 van de 2 dagen geldig van 10:00 – 22:00 uur. Geef je gewenste dag op bij het aanmelden bij de scheidsrechtercursus, en zorg dat je het examen voor 22 uur hebt afgerond!

Heb je vragen over de interpretatie van de regels, de CS+ groep van de Huizer HC helpt je dan graag op weg. Zie je een "geel” shirt lopen, schiet ze gerust even aan!
Tevens zijn we aan het kijken of we een scheidsrechters café kunnen organiseren voor 1 oktober of op 1 oktober. Hierover komt later meer nieuws op de site/app.

Voor de J/M onder 16 en J/M onder 18 (B-en A jeugd) zullen we nog een leuke avond voor alle teams organiseren, waarna we aansluitend het examen online afnemen. Hierover komt binnenkort ook meer nieuws via jullie coach en de site/app.

 

Voor vragen kunnen jullie mailen aan [email protected]

Meld je aan bij de [email protected] als je nog geen lid bent en wel wilt fluiten.

Vraag de CS cursus en examen aan bij [email protected] als je lid bent o.v.v. je naam en het team (van je kind) en de gewenste dag waarop je examen wilt doen.

 

Succes en leuk dat je meehelpt aan de beleving van het hockey op de Huizer Hockey Club!

 

Arbitragecommissie

Eddy Klercq

 

PS ben je al scheidsrechter en verdien je graag een centje bij? Meld je aan op de HuizerHC marktplaats, we krijgen regelmatig aanvragen die jullie natuurlijk willen oppakken voor een extra stap/zak centje 😉
Een marktplaats voor fluiters? Jazeker ga naar de HuizerHC.nl website en log in. Hier vind je de marktplaats bij CLUB – Vraag en Aanbod – Fluiters

 


Op deze website vind je het nieuwe spelreglement veldhockey 2022-2023

De wijzigingen voor dit seizoen vind je hier.